VUNENE ČARAPE

0,00 RSD

Pletemo čarape po Vašoj želji možete birati boju, oblik i veličinu po želji.

Vunene čarape su vec odavno postale predmet istorije i tradicije mnogih naroda.

Vunene čarape ne samo sto su izradjene od potpuno prirodnog materijala, već taj materijal sa sobom nosi mnogo veće zdravstvene prednosti nego sto se to naizgled može i pretpostaviti.

Zato ćemo vam u ovom tekstu objasniti kako spavanje u vunenim čarapama utiče na Vaš organizam, da ćete možda poželeti da nabavite barem jedan par za tu svrhu.

Šta se dešava kada spavamo u vunenim čarapama

1. Kada odemo na spavanje u vunenim čarapama nas organizam tokom noći ima sposobnost da uspostavlja pravilnu telesnu termoregulaciju, a na taj način uspostavlja se i harmonija u medjusobnom funkcionisanju mozga i ostalih delova tela.

2. Vunene carape podstiču cirkulaciju krvi u nogama, sto je veoma bitno, jer cirkulacija u perifernim delovima tela ume da bude znatno slabija od one koja bi mogla da se nazove zdravom.

3. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, nošenje vunenih carapa podstiče pravilan protok životne energije, koju kineski strucnjaci nazivaju - qi (ci) energija. I sprečava da nam ta energija odlazi u nepovrat - putem stopala.

4. Spavanje u vunenim čarapama nam pomaže da brže utonemo u san. Statistika kaže da se sa vunenim carapama zaspi 15-tak minuta ranije, nego bez njih.

5. Prijatan osecaj toplote na nogama koju nanose vunene čarape, sprečava pojavu noćnog znojenja i napade valunga kod žena u menopauzi.

6. Vunene čarape pomažu da se na stopalima zadrži njihova prirodna vlaga, naroćito tokom zime, a to sprećava susenje i pucanje kože na nogama (pogotovo ako pre spavanja na stopala nanesemo i neku hidratantnu kremu).

7. Ako vam sada zvuci suludo da i tokom leta spavate u vunenim čarapama, odmah ćemo vas razuveriti. Verovali ili ne, vuna je odlican izolator, tako da je u vunenim čarapama prijatno spavati i tokom leta, jer one nas zimi greju, a leti hlade.

8. U vunenim čarapama ne samo da nećete imati problema sa znojenjem stopala, vec one imaju i antibakterijsko dejstvo, sto isključuje mogućnost pojave bakterijskih, pa cak i gljivičnih infekcija na nogama.

9. Kada je u pitanju spavanje u vunenim ćarapama, jedino o cemu morate voditi računa jeste da trebate izbegavati odlazak u krevet u čarapama koje ste možda nosili i tokom dana, ispod obuće. Svakako, trebate voditi brigu o redovnoj higijeni nogu, a to znaci da noge pre odlaska na spavanje operete i dobro osušite.

A da li ćete sada sebi odabrati bele, sive, plave ili neke vesele sarene vunene carape, stvar je samo vaseg ukusa i koliko vam je bitno da i u krevetu budete u svom stilu.